Uniqa Asigurari

Posted by preluat de dumitriu gianina on Thursday, November 25, 2021 Under: stiri

ASF a aprobat retragerea UNIQA de pe piata RCA



Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a decis, in sedinta de miercuri, 24 noiembrie a.c., aprobarea retragerii, la cerere, a autorizatiei pentru practicarea asigurarii obligatorii de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie - RCA acordata societatii UNIQA Asigurari.

UNIQA a precizat, inca din luna septembrie, ca vrea sa iasa din piata RCA si ca a facut demersurile necesare catre ASF.

Valentin COROIU, Vicepresedinte Directorat, UNIQA Asigurari, a declarata, in septembrie: "Discutiile pe care noi le-am avut la nivelul conducerii, impreuna cu Consiliul de Supraveghere, au fost directionate spre a analiza oportunitatile pe care le avem de a ne continua calatoria in ceea ce livram noi in piata din Romania, de a o face consistenta si relevanta si de a incerca sa limitam expunerea intr-o zona in care am constatat ca nu am gasit solutiile cele mai corecte si cele mai bune pentru noi, clienti si actionari. Aceasta triada trebuie satisfacuta in tot ceea ce inseamna un mecanism de business. Astfel ca, intr-adevar, in momentul de fata noi avem o initiativa prin care am depus catre Autoritate o adresa in care solicitam retragerea."

La solicitarea 1asig.ro, reprezentantii UNIQA au declarat ca obiectivul companiei este de a diminua impactul RCA in portofoliu si dezvoltarea politelor non-auto.

"Asa cum am comunicat in mod constant, inca din 2016, UNIQA a urmarit cu consecventa obiectivul de diminuare a impactului asigurarilor RCA la nivelul portofoliului. Compania a aplicat permanent masuri pentru a reduce cota de piata pe segmentul RCA, aceasta ajungand, in prezent, la doar 0,58%, fata de 4,91% in 2016. Astfel, la momentul actual, UNIQA nu mai are o prezenta relevanta pe segmentul RCA", au spus acestia.

Conform acestora, UNIQA Group isi mentine strategia de dezvoltare in Romania. "Ramanem un jucator important in piata de asigurari. Strategia UNIQA continua sa fie dezvoltarea segmentului de asigurari non-auto. Succesul acesteia se observa in prezent, ponderea segmentului non-auto in portofoliul UNIQA Asigurari ajungand la aproximativ 50%, de la 20%, nivel la care se situa in 2016". 

"Asigurarile de locuinta si IMM raman un punct central al dezvoltarii noastre, fiind principalele motoare de crestere profitabila pentru companie. Totodata, lucram la o noua generatie de produse si servicii in zona asigurarilor de garantii si sanatate de grup. Ne propunem o crestere durabila si in domeniul asigurarilor de viata, atat prin intermediul partenerilor bancari, cat si prin celelalte canele de distributie. Nu in ultimul rand, acordam o atentie deosebita dezvoltarii solutiilor corporate si programelor inovatoare in zona Affinity", au precizat oficialii UNIQA pentru 1asig.ro.

De-alungul anilor, UNIOA a investit constant in piata de asigurari, in transformarea organizationala si eficienta, in dezvoltarea unui ecosistem de business sustenabil, in parteneriatele cu intermediarii, in inovatie si digitalizare si, nu in ultimul rand, in formarea unor specialisti de top.

"Actionam cu integritate si responsabilitate pe piata de asigurari. Clientii raman prioritatea noastra numarul 1, oferindu-le produse si servicii simple, accesibile si relevante", au subliniat reprezentantii UNIQA.

UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au incheiat primele noua luni din 2021 cu un volum total al primelor brute subscrise de 78,2 milioane euro, conform IFRS, in crestere cu 11,3% fata de rezultatul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net total al celor doua companii a fost de 3,8 milioane euro, conform IFRS.

UNIQA Asigurari a raportat, la finalul primelor 9 luni din 2021, o crestere de 9% pe segmentul de asigurari non-auto, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, inregistrand prime brute subscrise in valoare de 28,4 milioane euro pe acest segment, conform IFRS.

Piata de asigurari de raspundere civila auto RCA a crescut cu circa 15% in primul semestru din 2021 fata de perioada similara a anului trecut, la 2,25 miliarde de lei. Totodata, prima medie RCA anualizata a fost mai mare cu aproximativ 3% (639 lei), iar dauna medie a crescut cu 6% (9.128 lei).

Conform datelor ASF, la 30 iunie 2021, rata combinata a daunei pentru clasa A10 - RCA si CMR - a crescut cu peste 25 de puncte procentuale comparativ cu 30 iunie 2020 pe total piata. Astfel, rata combinata a daunei a fost, in S1 2021, de 142,17%, fata de 116,90% in perioada similara a anului trecut. Cifrele ne arata ca asiguratorii inregistreaza pierderi tot mai mari pe acest tip de business.

In ceea ce priveste despagubirile platite de companii pe Clasa A10 (RCA + CMR), vorbim de un volum de 1.809.102.460 lei, care reprezinta 58% din totalul indemnizatiilor brute platite pentru asigurarile generale si care au inregistrat o crestere cu 14% fata de semestrul I 2020.


In : stiri 



 
 

Make a free website with Yola